Om Talangjakten

 

Talangjakten är ett projekt som sträcker sig över drygt två år (april 2016 - oktober 2018) för att utveckla friidrottsföreningarna och friidrottsverksamheten i Österbotten. Målsättningar med projektet är:

  • att få fler barn och ungdomar med i föreningarnas friidrottsverksamhet
  • en god träningsverksamhet för ungdomar och ge dem en möjlighet att bli idrottare på hög nivå
  • flera vuxna med i en generationsöverskridande verksamhet
  • bättre kvalité och utbud på friidrottstjänster i Österbotten

 

För att sätta fart på friidrottsintresset i Österbotten och också hitta nya talanger i distriktet tror vi på att jobba såväl med föreningarnas och distriktets verksamhet. Inom projektet kommer vi jobba med föreningarnas egna behov och målsättningar, t.ex. rekrytera och utbilda mera ledare/tränare, marknadsföra föreningens verksamhet och rekrytera ungdomar. Med distriktet jobbar vi för en högre kvalite och utveckla det lägersystem som redan finns, samt anlitande av distriktstränare som mellan lägren kör gemensamma träningar och som finns som träningsstöd för distriktets ungdomar och deras personliga tränare.

En annan målsättning är att utvecklingsstegen för den målinriktade friidrottaren i Österbotten är: Föreningens egen verksamhet --> Framtidsgrupperna --> SFI-lägren --> Landslaget. Denna stege ska under varje skede ge rätt typ av impulser för att ÖIDs friidrottspojkar och -flickor ska kunna få möjligheten att utveckla sin talang på bästa möjliga vis.

 

GULDBILJETTEN!

 

Har du fått en guldbiljett på Talangjaktens högstadieturné? Grattis, då har du världens chans att utvecklas till en framtida elitfriidrottare med hjälp och sporring av proffsiga tränare! Ta bara kontakt med oss (talangjakten@idrott.fi / 050-3408398) så får du mera information om hur du går vidare!

 

 
 

FINLANDS SVENSKA IDROTT r.f.

Nokiavägen 2-4
00510 Helsingfors
FINLAND

telefon: 09-701 0220 (växel)
e-post: info(AT)idrott.fi
FO-nummer: 0211087-9